Från AAAS 2016, Washington DC


Where Did Most of the Universe Go? Searching for Dark Matter

Efter en mycket snabb lunch, letade jag efter rummet där sessionen skulle börja. Jag kan ingenting om mörk materia, så det här var ett gyllene tillfälle att åtminstone försöka ta del av hur snacket bland fysikerna gick. Men att hitta rummet var lika svårt för mig som att navigera i ett mörkt universum – utan varken ficklampa eller gyroskop… Tyvärr kom jag fem minuter för sent till rummet och denna gång fanns det verkligen ingen ledig plats, inte ens vid väggarna, gångerna eller på golvet. Det gick knappast att se talaren bland skogen av huvuden framför mig. Jag försökte använda mitt 200mm objektiv för att läsa det som stod på bilderna.

NX7B2192Det blev inte så lyckat. Jag kunde ändå inte tyda bilderna eftersom det enda jag hörde det var folk som under tiden fyllde på och gav varandra tips om hur man skulle kunna ta sig fram. God luck, tänkte jag… Efter drygt en kvart gjorde jag som många av de andra bakom mig och gav upp försöket att just då lära mig om mörk materia. Det blir en annan gång. Mörk materia är inte förenlig med mat. Så mycket har jag förstått!

About Francisco de Lacerda

Professor Member of The Royal Swedish Academy of Sciences
This entry was posted in Teaching. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s